|  |  | 

Vijesti ZP Izdvojeno

Kaštelani Vas pozivaju na 11. Feštu o’boba

Do ovogodišnje, 11. Fešte o’boba, ostao je tek jedan dan, a ekipe su se već uvelike pripremile za spravljanje nekog od zanimljivih jela sa bobom. Naravno, riječ je o jednoj od najvećih gastronomskih manifestacija na ovim područjima, koja će se u subotu, 14. svibnja, održati u Kaštel Kambelovcu, u organizaciji udruge Fešta o’boba.

festaodboba14(1)
Prema najavama i ove će godine biti pripremljen cijeli niz kuhanih, pečenih, prženih i drugih različitih jela, slatkih, slanih, paprenih, s ribom, s mesom, voćem, povrćem, ali kojima je obavezan sastojak bob.
Uz različite ekipe Kaštelana svoje umijeće pripreme jela pokazat će i ekipe iz okolnih gradova i mjesta, a kako su kazali organizatori, još ima mogućnosti da se priključi poneka zainteresirana ekipa.

Događanje ima natjecateljski karakter, pri čemu će stručni sud ocijeniti koja su jela najbolja, najinovativnija te najtradicionalnija. A sve što se skuha imat će priliku kušati svi koji u subotu pristignu na kambelovsko brce, već od 17 sati.

Feštu o’boba ove će godine pohoditi i Miljenko i Dobrila, likovi najljepše ljubavne legende u Dalmaciji, a novost je kako će posebna komisija ove godine ocijeniti i nasade boba u kaštelanskom polju te vrtovima, čime se ovoj namirnici, koja je prehranila generacije Kaštelana, želi vratiti značaj koji joj pripada.

Svi oni koji se ove posljednje dane pred feštu žele okušati u kuhanju, još uvijek se mogu prijaviti pozivom na broj mobitela 098/490-323.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL