|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

STRELJAŠTVO – SD DALMACIJACEMENT: Dvojica članova solinskoga kluba predstavljati će Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

 

Siniši Vitezu šeste, a Petru Gorši pete Olimpijske igre!

SOLIN – Hrvatsku streljačku ekspediciju na Olimpijadi u Parizu, od 26. srpnja do 11. kolovoza 2024., sačinjava tri reprezentativca. Miran Maričić i Petar Gorša u gađanju zračnom i MK puškom, te Giovanni Cernogoraz u trapu. Stručni dio čine tri trenera Siniša Vitez, Damir Bošnjak i Valter Cernogoraz.

– Cernogoraz će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju. Konkurencija će biti strašna od Amerikanaca, Rusa, Indijaca, Kineza, Nijemaca, Mađara i ostalih. Na medalje reflektira desetak strijelaca. Između 50 strijelaca u svijetu nema velikih razlika, osim što njih desetak djeluje konstantnije. Temeljni cilj je borba za finale, a onda što bude. Na pripremnom turniru u Budimpešti pucali su dobro. Krećemo iz Zagreba 22. srpnja, a povratak je planiran 2. kolovoza – rekao je hrvatska streljačka legenda Siniša Vitez, inače direktor solinskog streljačkog društva Dalmacijacementa, kojemu je ovo šesta Olimpijada!

Tako će SD Dalmacijacement iz Solina predstavljati dvojac Siniša Vitez i Petar Gorša. Vitezu su ovo šeste a Gorši pete Olimpijske igre!!

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.