|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

RUKOMET – RK SOLIN: Mario Vrgoč u Prvu premijer ligu, U MRK Trogir!

 

 

 

SOLIN – Rukometaš Solina Mario Vrgoč (18) odlazi iz matičnog kluba u elitni hrvatski rukometni razred, u premijer ligaša MRK Trogir. Pridružiti će se još jednom Solinjaninu u Trogiru, Luki Smolji. Novo lice među rukometašima Trogira u novoj sezoni bit će Mario Vrgoč, jedan od najtalentiranijih rukometaša na poziciji lijevog vanjskog u Hrvatskoj u svojoj generaciji, a sa našom reprezentacijom RH osvojio je lani zlato na prvenstvu Mediterana za kadete u Tunisu.

Objavljeno je na službenim stranicama RK Solin:

– Što reći o Mariu Vrgoču, a da već nismo. On je od rođenja u rukometu i u našem dresu. U koju god je dvoranu kročio, golmanima je čupao živce i mreže para, a pehare je podizao već od mini rukometa. Na državnom prvenstvu 2017. godine proglašen je za najboljeg strijelca. Njegovo trud i rad doveo ga je do kadetske reprezentacije RH, a sa šesnaest godina bilježi i prvi seniorski nastupa za naš klub. Kako ga je trener uvrstio, tako je postao neizostavni član seniorske momčadi. Osvojio je nagradu grada Solina za perspektivnog sportaša, dok mu je prošle godine dodijeljena i stipendija SDŽ. Danas, skoro osamnaestogodišnjak, naš Mario odlazi u nove rukometne bitke. Njegov novi klub je premijer ligaš Muški rukometni klub Trogir.

Mario hvala ti na svemu i želimo ti puno sreće i uspjeha u nastavku karijere – poručuju iz njegovog matičnog Kluba!

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.