|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

NK SOLIN: U petak druga provjera Solin – Dugopolje

 

 


Solin, 2.NL, NK Solin, 2024./2025.
vratar Ivan Kargotić
Sbimio: Miro Podrug

Registrirani Ante Blažević, Ukrajinac Matjaž i Roko Čilaš Za sada vratar Ivan Kargotić nama konkurenciju!

SOLIN – U tabor solinskog trećeligaša još nije završen prijelazni rok. Novi sportski direktor Slavko Brekalo i trener Marin Oršulić nakon dva tjedna priprema, isplanirali su i osam prijateljskih utakmica do početka prvenstvenog natjecanja. Solinjani su u 1. kolu SuperSport 2.NL domaćini Marsoniji, 24. kolovoza. Nakon ogleda s GOŠK-om iz Gabele druga pripremna utakmica Solina je na rasporedu u petak, 26. srpnja 2024. s početkom u 18 sati, na stadionu Pokraj Jadra! U goste im dolazi Dugopolja, u sklopu turnira Marijan Šuto Mrma, koji će se igrati u Solinu i Dugopolju zbog preuređenja terena u Zmijavcima. Završnica turnira je 28. srpnja u Dugopolju. Četvrta prijateljska utakmica planirana je 31. srpnja uz Jadro protiv Rudeša, koji će se pripremati na Kupresu. Protiv Hrvaca, kluba iz istog ranga natjecanja, igrati će se 3. kolovoza. Nakon toga slijede dvije utakmice na Memorijalnom turniru u Vranjicu, prva je protiv Sloge iz Mravinca 9. kolovoza, a druga je na finalnoj večeri 10. kolovoza. Generalka je planirana 17. kolovoza protiv Neretvanca na domaćem terenu.

Registrirani Ante Blažević i Ukrajinac

Matjaž Nova struka Solina je napravila generalni remont prve momčadi nakon ispadanja u niži razred. Klub je napustilo čak 14 igrača (Kaćunko, Džaja, Dumančić, Tomić II, Ainadou, Vučković, Raič, Zagorec, Runje, Kapitanović, Karabatić, Dadić) dok Repić i Lovrensics nisu na popisu igrača za novu sezonu, plus devetorica hajdukovaca koji su prošlu sezonu bili na dvojnoj registraciji u Solinu. Devetorici novih imena pristiglih pokraj Jadra, Ante Žužul (RNK Split), Antonio Jakir i Tin Jukić-Peladić (Zadar), Marko Zebić (Hrvatski Vitez), Nikola Šalinović (Croatia), Josip Mijić (povratnik iz Željezničara), Ivano Čepo (Jadran LP), David Đurak (Segesta), Ukrajinac Danylo Serbinov (Zadar), pridružena su i trojica jučer registriranih desni branič Ante Blažević (28), igrač prvoligaškog rejtinga, te napadač Karlovca Ukrajinac Ivan Matjaš (36), i mladi Splićanin Roko Čilaš (19), koji dolazi iz Zrinskog iz Jurjevca.

– Svi spomenuti si registrirani za Solin. U razgovorima smo sa dvojicom igrača ispod godina, lijevim i desnim braničem. No, još nismo definirali tko će biti konkurencija domaćem vrataru Ivanu Kargotiću, s nama vježba Marino Bulat i junior Moreno Klarić, interesantan nam je jedan mlađi odnosno U21 – rekao je Slavko Brekalo sportski direktor Solina.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.