|  |  | 

Zločin bez kazne ZP Izdvojeno

JEDINI GRAD KOJI RUSI MOGU OSVOJITI JE ONAJ VEĆ SRAVNJEN ZA ZEMLJOM

 

JEDINI GRAD KOJI RUSI MOGU OSVOJITI JE ONAJ VEĆ SRAVNJEN ZA ZEMLJOM

Rusi „osvajaju“ samo ruševine. Jer oni jedino to mogu, osvojiti ruševine u stilu rimskih ostataka. U Hrvatskoj bi mogli osvojiti samo ruševine Salone, ili tvrđavu Klis (u slučaju da nema ni jednog turista koji ju je spreman obraniti). Osvajaju već davno napuštene gradove, a svako to osvajanje plaćaju u desecima tisuća vojnika koji će djecu ostaviti bez očeva i vjerojatno s traumama, a drugi nikad neće ni dobiti priliku da imaju djecu.

Najbesmislenije bacanje ljudskih života u bezdan

Nakon dvije i pol godine osvojili su Vuhledar, koji je već davno bio napušten. Već je izračunato da će do Kijeva trebati još 900 godina ovakvog ratovanja. Da nije tragično, njihovo „osvajanje“ bilo bi najveća groteska u povijesti ratovanja. Doslovno likvidiraju tisuće života za jedan metar ničije zemlje, zemlje koja je već razorena dugotrajnim ratom. I onda veliki osvajači, nakon nekoliko mjeseci osvajanja objave da su osvojili jedno selo u kojem su ostale još tri nepokretne bake. Prije rata vjerovalo se da su oni druga najjača voska na svijetu, a sad su druga najjača voska u Rusiji.

Milanović ne zaslužuje ničiji glas

I onda se Milanović ne želi zamjeriti takvog zločinačkoj Rusiji koja radi najopskurnije ratne zločine i vlastite vojnike vodi na klanje, pod izgovorom „da ne želi Hrvatsku uvlačiti u rat“. On ne dozvoljava nekakvu obuku oficira u Njemačkoj, koji bi svojim znanjem mogli pomoći Ukrajini. Za Milanovićevu informaciju, Putin je već na početku rata stavio Hrvatsku na popis neprijateljskih zemalja. Hoće li Milanović poslati vojnike u Donbas da se bore na ruskoj strani, tako da se ne zamjeri Rusiji? Koja je uopće njegova suluda agenda, osim da se učlani u klub Putinovih simpatizera, u kojima su već Putin, Orban i Vučić?

Patnja djece u Ukrajini ne isključuje patnju djece u Gazi

Dežurni komentatori također su skloni pored svake vijesti o Ukrajini komentirati „zašto ne pišete o djeci u Gazi“. Je li Gaza razlog da se prestane pisati o Ukrajini? Zašto oni sami svaki dan ne pišu o patnjama u Gazi kad su već takvi dušebrižnici? Ako se piše o Ukrajini ne znači da se zaboravlja Gaza, i obrnuto. Patnja djeteta u Gazi ne isključuje patnju djeteta u Ukrajini koje je ostalo bez roditelja, i protiv svoje volje je prebačeno je u Rusiju. Svaka patnja je tragična, ali treba opetovano naglašavati zločinačke režime koji ih uzrokuju, bili to Putin ili Netanyahu. Postoji i puno dječje patnje o kojoj se ne priča, pa nije ništa manja od ove o kojima se priča: što je s patnjama djece u Jemenu, ili DR Kongu?

Rusija nije diktatura ni demokracija, ona je patokracija

To je država koja ždere svoje ljude poput ogromne crne rupe. Ratni režim spreman je usisati sve, čak i do zadnjeg djeteta Ruske Federacije, samo da ostvari svoje zločinačke ciljeve. Putin će napraviti sve da ostane na vlasti, baš kao i Netanyahu, čiji ratni zločini su ozbiljno potcijenjeni od nečega što se naziva „međunarodnom zajednicom“. Koliko god Rusija bila pogubna za Ukrajince ona je gora za same Ruse. Jer rat će jednom završiti, a Rusi će i dalje ostati zarobljeni u kleptokratskoj patokraciji, bolesnoj državi koja želi sve svoje državljane učiniti bolesnima.

Osim ako se ne pobune, što je malo vjerojatno. Jer im je duh već slomljen najgorim KGBovskim metodama.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Profesorica hrvatskog i engleskog, turistički vodič, sudski tumač, predavač na Erasmus seminarima za profesore, te autor na lokalnim portalima Solin live, Dalmatinski list i Kaštela.com