|  |  | 

Zanimljivosti ZP Izdvojeno

Posada Solinjanina Viktora Batarela uhvatila najtežu lignju na jubilarnom 20. Lignjolovu

 

Foto/izvor: Andrej Valentić/ portal.hr

Nakon uspješno završenog Dječjeg lignjolova, došao je red na odrasle koji su pokazali svoje vještine u lignjolovu. Jubilarni 20. Lignjolov u Kaštel Starom jučer je okupio mnoštvo Kaštelana i gostiju, a bogati program trajao je sve do kasnih večernjih sati. Ovo natjecanje svake godine privuče brojne ljubitelje mora i ribolova te stvara prijateljsku i natjecateljsku atmosferu.

Program je službeno započeo okupljanjem sudionika u 15 sati na brcu u Starom. Ubrzo nakon toga, u 16:30, sirene su označile isplovljavanje i čak 93 ekipe krenule su u lignjolov. Nakon nešto više od 4 sata uslijedio je njihov povratak i vaganje ulova.

– Ovo je jubilarni 20. Lignjolov na koji se prijavilo 93 ekipe. Ove godine su nam uveličali naš skup svjetski prvaci Big Game Fishinga i ekipe koje su najbolje u lovu na veliku ribu, ali sad im je želja pobijediti i kod nas jer do sada to nisu uspjeli. Večeras će biti ovdje oko 300 natjecatelja za koje smo spremili brudet. Organizirali smo i bogatu humanitarnu lutriju, a na kraju programa nagraditi ćemo najuspješnije lignjolovce – kazao je Jakov Sirovica, predsjednik PŠK Srdela.

Dok se bogati ulov vagao, izvlačile su se lutrije, a sav prikupljeni prihod, 6000 eura donirati će se u humanitarne svrhe, za potrebite obitelji. Dres Ivana Rakitića prodao se na licitaciji za 500 € te će taj novac, zajedno s novcem od lutrije, biti doniran potrebitima. Glavna nagrade lutrije je MS Energy eRomobil Urban 500.

Četvrto mjesto osvojila je posada broj 33 kapetana Maria Botića koja je ulovila 14 liganja ukupne težine 1,185 grama, čime su osigurali visoko 4. mjesto u ukupnom poretku.

Slijedila ih je posada 46 kapetana Ivana Matasa s jednakim brojem ulovljenih liganja čija je težina iznosila 1,720 grama. Nagrada za ovaj ulov bila su 3 kompleta za ribolov, a uručio im ih je uz medalje i pehar Ivan Udovičić.

Drugo mjesto osvojila je posada broj 51 kapetana Viktora Batarela koji su ulovili 12 liganja ukupne težine 1,835 grama, a nagradu, jaceru ICEY-TEK 90 L, kao i medalje i pehar, uručila im je Nada Maršić direktorica TZ Kaštela.

Najuspješnijim lignjolovcima ove godine pokazala se posada kapetana Ivice Antunovića, čijih su 27 liganja težile 2,310 grama. Osvojili su pramčani motor WATERSNAKE GPS – 12. Nagradu je omogućila tvrtka Fish&Boat, a uručio ju je gradonačelnik Grada Kaštela Denis Ivanović zajedno s medaljama i peharom.

Lentom za miss Lignjolova, okitila se Neda Dejanković iz posade broj 7 kapetana Ante Dejankovića, a dobila je poklon bon frizuru u frizerskom salonu Dvi britve te cvijeće od P.P. Priba. Nagradu je umjesto Nade preuzeo član njihove posade.

Na ovogodišnjem lignjolovu najteža lignja bila je lignja posade broj 51 kapetana Viktora Batarela i (posade Josip Ćurak i Krešimir Čubelić) teška 0,555 grama. Osvojili su poklon paket za ribolov, a nagradu im je uručila predsjednica MO Kaštel Stari Tina Ćuk.

Uz PŠK Srdela sve ove godine stoje Grad Kaštela, TZ Kaštela, Splitsko-dalmatinska županija i TZ Splitsko-dalmatinske županije, a Fish and Boat je bio suorganizator.

Izvor: portal.hr

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL